Copyright Brandenborg © All Rights Reserved

Coton de Tuléar - Bomuldshunden


Jeg troede ikke, at vi skulle have hund, indtil naboen pludselig fik en bomuldshund. Jeg var helt solgt og tænkte, at det måske var en god måde at få motion og ubetinget kærlighed på - nu hvor pigerne har ramt teenagealderen.

Vi hentede Buster i Jylland i 2010, da han var 8 uger gammel. En rigtig lille bamse. Sjov, glad og meget legesyg.

Jeg sad og surfede en dag, hvor jeg stødte på en annonce, hvor en lidt usselt udseende Coton var sat til salg. Et halvt år gammel. Skyndte mig at gemme annoncen og begyndte at plage min sagesløse mand.

Vi hentede Bailey lidt udenfor Århus og siden har vi nydt de to ungersvendes selskab!


Vi har gået til hvalpe- og lydighedstræning i DcH i Roskilde og jeg er fortsat med tricks og lydighed med Bailey. Buster har ikke den nødvendige ro til at være sammen med så mange andre hunde ad gangen. Hans stressniveau stiger med 3-400% og det er synd.


Jeg klipper selv deres pels med skiftende held, vi går ikke på udstillinger og vi skal ikke avle på dem.


Læs mere om vores basser på min blog på Hundeforum.


Pelspleje

Hvis du anskaffer en Coton, skal du være klar over, at pleje af pelsen tager noget tid. Selvom jeg klipper vores ca. hver 3. måned, skal der alligevel investeres tid i frisering, vask og i at holde burrer og andet godt fra haven væk. Det siges, at Cotoner ikke fælder. Det er ikke helt sandt, da de afgiver hår hele tiden, men har ikke deciderede fældningsperioder.


Hvis man, som jeg, er glad for sort tøj, skal man også huske at anskaffe sig en solid fnugbørste :)

Det sker ikke så tit, at vi bader hundene med shampoo. På nettet er der mange forskellige holdninger til, hvor ofte man skal vaske sin hunds pels. En Coton kan være helt grå af mudder efter en gåtur, men når pelsen tørrer og hunden har rystet sig nogle gange, kan en børste tage det sidste - og den er fin og hvid igen.


Motion og leg

En Coton behøver ikke at gå tur i mange timer om dagen, men den skal aktiveres og leges med. Der er ikke noget mere sørgeligt syn, end en Coton der kigger bedende på én med en bold i munden...

Vi går 3 gange om dagen: 15 min. om morgenen, inden vi kører på arbejde og/eller i skole + mindst en halv time om eftermiddagen, hvor pigerne skiftes til at køre hjem og gå tur + en halv time om aftenen, når vi har spist aftensmad. Så er der også alle variationerne over temaet.

Du får en gladere hund ved at stimulere dens hovede og en halv times sporsøg, leg, øvelse af et trick eller en tur i hundeskoven og møde andre hunde giver god hjernegymnastik.